Partijdag in het teken van monumenten Goirle

lrgdag roovertseleij2015

Afgelopen zaterdag heeft Lijst Riel Goirle weer de jaarlijkse partijdag georganiseerd. Leden, actief of niet, genoten samen met hun partner op deze gezellige ‘lokale’ dag van de natuur en de monumenten die onze gemeente rijk is.

Dit jaar verzamelde men zich bij de nieuwe Brabantse Natuurpoort, die Goirle rijk is: de Roovertsche Ley. De aanwezige kregen door eigenaren en uitbaters Maud en Rob Mutsaers in samenwerking met Rocks & Rivers een rondleiding. De faciliteiten waar onder fietsoplaadpunten, klimbos, keuken, B&B en de natuurlijke inrichting aan de rand van Gorp en Roovert werden uitgebreid besproken en bezichtigd.

 Vervolgens werd men in groepen per fiets en een selfie stick op pad gestuurd. Aan de hand van een fietsroutekaart van de Goirlese VVV moesten opdrachten worden uitgevoerd bij vele opmerkelijke gebouwen die onze gemeente rijk is.

Traditiegetrouw werd vervolgens de avond ingeluid met een aangeklede BBQ bij een van onze leden, ditmaal was men te gast bij raadslid Harry van de Ven. Waar de avond werd afgesloten met de bijzondere uitreiking van de zogenaamde ‘zilveren grenspaal’. Cees Pelkmans, ex-commissie en raadslid, oud-secretaris en –penningmeester en medeorganisator van de Lijst Riel Goirle-dag kreeg van voorzitter Mark Verhoeven de zilveren grenspaal opgespeld onder lovende woorden en een luid applaus.

De Lijst Riel Goirle-dag wordt jaarlijks op de derde zaterdag van september georganiseerd voor onze leden. De dag is bedoeld om op een ongedwongen manier kennis op te doen over de gemeente.

Praat ook mee!

Lijst Riel Goirle is lokale politieke partij welke bestaat uit enthousiaste inwoners van Goirle en Riel uit alle geledingen van de bevolking die het naar hun zin hebben in hun dorp. Door mee te denken en te praten willen wij ons steentje bijdragen aan de leefbaarheid in onze gemeente zodat ook onze kinderen in de toekomst plezierig kunnen wonen, werken en recreëren in Goirle en Riel.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Mark Verhoeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 11 33 47 85. U bent ook altijd welkom bij een van onze openbare vergaderingen.