Lijst Riel Goirle reikt zilveren grenspaal uit aan Cees Pelkmans

 grenspaal cees pelkmans320x432

De zilveren grenspaal is de hoogste blijk van waardering van Lijst Riel Goirle. Hij wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan personen die zich bijzonder inzetten voor het lokale gedachtegoed op het terrein van sport, politiek, cultuur en vrijwilligerswerk binnen onze gemeente. Tijdens de Lijst Riel Goirle-dag op 19 september is de zilveren grenspaal feestelijk uitgereikt aan Cees Pelkmans.

 Het ondersteunen van ‘de lokale gedachte’ heeft een bindend effect op onze gemeente. Het geeft een gevoel van eigenheid en herkenbaarheid. Het is de bestaansreden voor Lijst Riel Goirle en de kernwaarde van de partij. Een grenspaal symboliseert dat gevoel van herkenbaarheid. Vanaf de grenspaal start een ‘eigen’ gemeenschap. Cees Pelkmans heeft veel betekend voor de herkenbaarheid en binding binnen onze gemeente.

Rielenaar Cees Pelkmans, mede-oprichter van Lijst Riel Goirle, werd door het bestuur bij monde van voorzitter Mark Verhoeven tijdens de drukbezochte Lijst Riel Goirle-dag geroemd om zijn tomeloze inzet voor de partij, zijn werkelijk talloze lidmaatschappen van met name Rielse verenigingen, zijn vele vrijwilligerswerk en inlevingsvermogen.

“In alle functies is Cees voor alles een man van het dorp. Bekend met lokale problemen en wensen door zijn grote lokale netwerk. Bereikbaar en makkelijk aanspreekbaar. Alles doet hij met de menselijke maat” aldus Verhoeven.

De zilveren grenspaal is een replica in de vorm van een speld, van de grenspaal op Nieuwkerk. Met deze zilveren speld, een boeket en een oorkonde eert Lijst Riel Goirle Cees Pelkmans voor zijn grote inzet en betrokkenheid op vele vlakken binnen onze gemeente. Cees Pelkmans is hiermee de tweede ontvanger van de Lijst Riel Goirle zilveren grenspaal.