Harry van de Ven koninklijk onderscheiden

Harry van de Ven

Goirle - bij zijn afscheid als directeur van openbare basisschool Den Bongerd in Goirle heeft burgemeester Machteld Rijsdorp een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Harry van de Ven. De heer Van de Ven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Van de Ven is medeoprichter en sinds 1980 directeur van Openbare Basisschool Den Bongerd in Goirle. Onder zijn bezielende leiding heeft OBS Den Bongerd zich ontwikkeld tot een basisschool met bijna 500 leerlingen. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet om de eerste openbare school in Goirle te realiseren, zowel in organisatorische en fysieke zin: het jonge team van de pas opgerichte school wist hij te inspireren en te motiveren, de school werd gehuisvest in een volwaardig en efficiënt nieuw schoolgebouw. In korte tijd kreeg de school een zeer goede reputatie en groeide het aantal leerlingen. In het onderwijsveld wordt hij omschreven als een pionier, een visionair en een bruggenbouwer. Ook heeft hij zich sterk gemaakt voor het Marietje Kesselsproject, een project om weerbaarheid onder leerlingen in het basisonderwijs te vergroten.

Harry van de Ven is sinds 2006 namens Lijst Riel Goirle lid van de gemeenteraad en was in de periode 1997-2000 tevens wethouder in Goirle.