Cees Pelkmans stopt als raadslid Lijst Riel Goirle

cees pelkmans 1 

GOIRLE - Raadslid Cees Pelkmans van Lijst Riel Goirle stopt. Vanwege de toegenomen werkdruk bij zijn werkgever in combinatie met de verplichtingen die horen bij het raadslidmaatschap heeft hij moeten besluiten zijn functie als gemeenteraadslid neer te leggen.

Cees Pelkmans over zijn vertrek: "Als je iets doet, moet je het goed doen. Vanwege de vele reizen naar het buitenland voor mijn werkgever ben ik vaak afwezig en komen de voorbereidende werkzaamheden voor de raadsvergaderingen regelmatig in het gedrang. Hierdoor kan ik mijn raadswerk niet altijd naar behoren uitvoeren en heb ik met pijn in het hart moeten besluiten om een stap terug te zetten.”

Sinds 1985 is Pelkmans actief in de lokale politiek namens Lijst Riel Goirle en haar voorloper Lijst Riel. "Hij heeft zich als bestuurslid, in de raadscommissies en als raadslid altijd ingezet voor de partij. Ik ken weinig personen met zo’n groot hart voor zijn omgeving, Cees komt overal en was voor vele fractieleden ook een soort mentor. Alleen al daarom zal zijn netwerk, kennis en ervaring een groot gemis zijn voor ons. Mooi is wel dat hij lid blijft van onze partij en dat wij, als het nodig is, op zijn kennis kunnen terugvallen. Hij zal worden opgevolgd door Tim Appels," aldus fractievoorzitter Bert Schellekens.

De laatste maanden was Cees vooral bezig met het dossier rondom Platinum Stable, waarbij hij zich af vroeg of en welke controle er op de bouwwerkzaamheden ter plekke hadden plaatsgevonden. Dit in relatie tot bouwprocedures van andere ondernemers binnen de gemeente.