In Memoriam Joke Aerts - Hermans

Joke Aerts-Hermans

Intens verdrietig zijn wij door het plotselinge overlijden van een van de belangrijkste leden van onze partij, ons ex-Raadslid, Lid in de Orde van Oranje Nassau, Joke Aerts-Hermans.
Verbaasd ook... Deze week hebben zoveel LRG'ers haar nog gesproken, op de tennisbaan van TV Riel, bij de boerenschuur, tijdens de buurt-BBQ van de Kerkeinders, tijdens de organisatie van de LRG-dag 2014 waar Joke ook haar schouders onderzette. Het is voor ons niet te bevatten...

Joke was op veel manieren het gezicht van onze partij. Ruim 14 Jaar Raadslidmaatschap maakte haar tot misschien wel ons bekendste partijlid. Ze nam haar raadslidmaatschap enorm serieus. Op zoveel mogelijk evenementen, open dagen, vergaderingen, bijeenkomsten van organisaties, clubs en verenigingen in Goirle & Riel was ze er. Joke excelleerde in aanwezigheid. Iedereen kende haar en ze was gemakkelijk aan te spreken.

Vaak wordt de politiek verweten geen echte brug te kunnen slaan met de burgers en geen echte betrokkenheid te kunnen tonen, wel, Joke wás de brug. Ze was een stemmenkanon, niemand haalde zoveel voorkeursstemmen als zij. Het was haar, als een klaterend applaus, van harte gegund!

Binnen onze partij was ze de nestor, klaar om ervaring met alle nieuwe jonge mensen binnen de partij te delen. Enthousiast naar jonge mensen, nieuwe (vrouwelijke) leden, nieuwe ideeën en inzichten. Daarom vond ze het ook echt tijd om, na zoveel jaren binnen de gemeenteraad, het stokje over te dragen. Tandenknarsend, want ze vond het nog zo ontzettend mooi en interessant. Ook vond ze dat vernieuwing belangrijk was, een stap opzij voor anderen. Dat was belangrijk. Maar niet zonder op de achtergrond hulp te blijven bieden, mee te organiseren. En nog steeds werd ze dagelijks in de gemeente aangesproken over allerlei zaken, ook dat moest zijn weg vinden binnen LRG. Daar zorgde ze wel voor.

En dus was ze druk met de organisatie voor de jaarlijkse LRG-dag, volgende maand en stond ze vrolijk babbelend te tennissen zondag. Tot ze er, een dag later, ineens niet meer is. Rust zacht lieve Joke. Dankjewel!

Lijst Riel Goirle

@lijstrielgoirle