Eerste Zilveren Grenspaal uitgereikt

Tijdens de jaarvergadering van Lijst Riel Goirle (LRG) is op 12 februari de Zilveren Grenspaal feestelijk uitgereikt aan Jack Kouwenberg.

De Zilveren Grenspaal is de hoogste blijk van waardering van LRG. Hij wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder inzetten voor het lokale gedachtengoed op het terrein van sport, politiek, cultuur en vrijwilligerswerk. Het ondersteunen van ‘de lokale gedachte’ heeft een bindend effect op onze gemeente. Het geeft een gevoel van eigenheid en herkenbaarheid. Het is de bestaansreden voor LRG en de kernwaarde voor de partij.

Een grenspaal symboliseert dat gevoel van herkenbaarheid. Vanaf de grenspaal start een ‘eigen’ gemeenschap. Jack Kouwenberg heeft veel betekend voor de herkenbaarheid en binding binnen onze gemeente.

Rielenaar Jack Kouwenberg, mede-oprichter van LRG, werd door het bestuur bij monde van voorzitter Tim Appels tijdens de drukbezochte jaarvergadering geroemd om zijn tomeloze inzet voor de partij, zijn werkelijk talloze lidmaatschappen van met name Rielse verenigingen, zijn vele vrijwilligerswerk, inlevingsvermogen en politiek fingerspitzengefühl. Ook zijn vermogen om vernieuwing te omarmen, bruggen te slaan en jeugd te betrekken bij de lokale zaak is van groot belang.

De Zilveren Grenspaal is een replica speld van de grenspaal op Nieuwkerk. Met deze zilveren speld, een boeket en een oorkonde eert LRG Jack Kouwenberg voor zijn grote inzet en betrokkenheid op vele vlakken binnen onze gemeente.

Jack Kouwenberg is hiermee de eerste ontvanger van de LRG Zilver Grenspaal

web Jack