Hoofdroute Riel halverwege

Vrijdag 20 april is het project Hoofdroute Riel halverwege. Dan is de driesprong Dorpstraat-Goirleseweg klaar en ligt het riool erin. Om dit moment te markeren, zal de afscheidnemende wethouder van verkeer - Harry van de Ven - een officiële handeling verrichten rond 16.00 uur op de driesprong Dorpstraat-Goirleseweg.

Nieuwe omleidingsroute
Op 20 april is de driesprong Dorpstraat-Goirleseweg klaar en kan het verkeer in het vervolg omgeleid worden over de Goirleseweg en de verbeterde Rielseweg. Dit betekent dat de omleidingsroute over de Akkerweg, Looienhoek en Oude Tilburgsebaan wordt opgeheven en dat de bus over de Vonderstraat gaat rijden. Wel zijn er nog enkele afwerkpunten op het al geluidsarme deel. 

Geluidsarm
Hamvraag is natuurlijk of het geluid echt gereduceerd is op het traject dat al van geluidsarme klinkers is voorzien. Harry van de Ven: "Wie over het zuidelijke deel van de weg rijdt, zal ervaren dat deze echt stiller is geworden.. Voor nu zijn we tevreden, net als de vertegenwoordigers van de ondernemers en inwoners die steeds kritisch meedenken. We zijn blij met deze samenwerking die ook een mooi voorbeeld is van hoe we het bij andere projecten kunnen aanpakken."

Fasen
De werkzaamheden aan de hoofdroute zijn in 12 fasen opgedeeld om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Paulissen Wegenbouw heeft vanaf oktober 2017 aan de weg gewerkt, met pauzes in de kerst- en carnavalsvakantie. Door onder andere slechte weersomstandigheden is enige vertraging opgelopen, maar dankzij de inzet van de medewerkers die extra uren draaien wordt de vertraging langzaam maar zeker ingelopen. Harry van de Ven: "We hebben goede hoop dat we de belangrijkste stagnatie achter ons kunnen laten en dat de weg op 1 juli klaar is."