Harry van de Ven beantwoordt vragen over afval

In 2017 is gestart met een nieuwe manier van afvalinzameling. Onze wethouder Harry van de Ven is kartrekker van dit project. Doel is om de hoeveelheid restafval te reduceren en de eerste resultaten zijn positief.

Op 27 januari 2018 konden inwoners met vragen over afval terecht bij de speciale afval-informatiestand van de gemeente. Zowel bij winkelcentrum De Hovel, de Boerenschuur in Riel als AH Koningsschild in Goirle stonden onze afvalspecialisten inwoners te woord.

Steeds minder restafval
Inwoners stelden vooral veel vragen over welk afval bij welke afvalstroom hoort. Goed afval scheiden blijft een uitdaging. Maar ook gaven veel passanten aan dat het nieuwe inzamelen hen prima afgaat en ze steeds minder restafval houden. Een aantal mensen werd ook geholpen met het installeren van de Afvalwijzer-app. Daardoor missen ze nu geen enkel ophaalmoment meer. Aangenaam verrast waren velen toen ze speciale afvaltassen aangeboden kregen. Het maakt de gang van papier en PMD-afval naar de container praktischer en efficiënter.