Naar een duurzaam Goirle

In 2016 kunnen we niet meer om duurzaamheid heen. Veel mensen weten alleen niet hoe ze zelf een verschil kunnen maken. De gemeente organiseert daarom op maandag 30 mei 2016 een informatieavond rondom dit thema in Cultureel Centrum Jan van Besouw van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden zijn deze avond van harte welkom.

’Energie-coöperaties, hoe doe je dat?'

In veel gemeenten zijn er al samenwerkingen ontstaan waarmee kennis wordt gedeeld en de kosten van duurzame investeringen worden verdeeld. Met de informatieavond ’Energie-coöperaties, hoe doe je dat?’ wil de gemeente de inwoners van Goirle meer informatie geven over duurzame ambities en hoe mensen zelf kunnen investeren in energie-neutrale woningen en initiatieven kunnen starten om zo tot echte duurzaamheid te komen.

Samen duurzame energie opwekken

In gemeenschappelijk verband is er op vele manieren duurzame energie te realiseren, mensen kunnen bijvoorbeeld samen besluiten energie op te wekken met biomassa of windmolens. Op huishoudelijk niveau kan ook verschil gemaakt worden, dan valt natuurlijk te denken aan goede isolatie, zonnepanelen, HR-ketels en warmtepompen.

Voorbeelden uit de praktijk

Initiatiefnemers van verschillende succesvolle coöperaties in de regio (Project Energiecoöperatie BRES, Initiatief Oisterwijk, De Blaak in Tilburg en een sinds kort gloednieuw initiatief in Riel) zijn deze avond aanwezig met inspirerende verhalen, praktische voorbeelden uit de praktijk en vooruitstrevende ideeën om het fenomeen duurzaamheid in Goirle gemeengoed te maken. Lijst Riel Goirle wethouder Harry van de Ven vertelt tijdens deze avond wat de ambities zijn voor Goirle en wat de gemeente kan bieden.

Plaats en tijdstip

Cultureel Centrum Jan van Besouw
Thomas van Diessenstraat 1
5051RJ Goirle

Maandag 30 mei, van 20.00 tot 22.00 uur.